Erkekler için vazgeçilmezler arasında yer alan sakal daha güzel bir görünüm sağlar. Sakal ekimi yapmak için daha bildiklerinizi unutun, Gaziantep Sakal Ekim Merkezi ile tanışın.
Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?
Sakalın gereksiz kısmındaki kökler alınarak sakalın daha seyrek alanlarını sıklaştırmak amacıyla ekim yapılabilir. Bu vakada elmacık kemiği üzerindeki gereksiz kıllar olınmış ve hemen aşağısındaki seyrek sakal alanına ekilmiştir. 0.6-0.7 mm lik uçlarla ve elle dikkatli alım yapıldığında hiçbir iz kalmaz. Bu şekilde kusursuz alım sayesinde sakal alt bölgesi, göğüs, ensenin alt kısımları hatta elmacık kemiği üzerindeki kökler bile alınarak ihtiyaç duyulan başka alana ekim yapılabilmektedir. Yoğun sakal sebebiyle güzel görünmeyen bu alanlardan kök alımı alanında kalıcı epilasyon sağladığı için ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Sakal saç gibi değildir kişden kişiye çok değişik yoğunlukta olabilmektedir.
Belirgin düzeyde seyrek sakalı olan biri bundan rahatsızlık duymayabilir. Bu sebeple genellikle sakal ekimde çok sık sakala ihtiyaç duyulmaz. Bölgesel sakal kaybı varsa bu durumda civardaki sakal sıklığında ekim planlanarak çevreyle uyumlu hale getirilir. Sakal tümüyle yoksa bu durumda kişinin istediği sıklık ve sınıra bağlı olarak 1000-3000 kök arasında ekim yapılabilir. Tam köse birinde bıyık ve çene bölgesine 400 er kök, favori bölgelerine 100 er kök toplamda 1000 kök belirgin derecede seyrek olsa da anlamlı görünüm değişikliği sağlar. Genellikle 3000 kök civarında sakal ekimi tatmin edici sonuç verir. Sadece bıyık bölgesine ekim yapılacağında 400-800 kök arasında ekim yeterli olmaktadır. Sakal ekimi kıl kökü alınan alan ertesi gün yıkandığında belirgin bir sorun olmaz ama 1-2 hafta pembemsi bir görünüm oluşur. Vücuttan veya ensede alım yerinde hiç iz kalmaz. Vücuttan alınınması halinde özelliksiz kıllar olduğu için önem arzetmez. Enseden alınması durumunda alındığı kök sayısı kadar seyrelme olur.
Yaptığımız çalışmalarda enseden 10.000 kök alınması halinde bile farkedilebilecek bir değişiklik olmamaktadır. Sakal veya bıyık ekilen alanda ekimden hemen sonra ekim esnasında kullanılan iğnelerin batırıldığı yerden çıkan kan pıhtısı sebebiyle koyu kırmızı bir görünüm olur ve ilk banyoda temizlenir. Sakal ve bıyık ekilen bölge 24-48 saat sonra yıkanır yıkamayla pıhtılar temizlendiği için ekilen sakallar görünür hale gelir ve 2-3 günlük sakal görüntüsü oluşur. Ekilen sakalın vücut tarafınndan daha iyi beslenmesi için ekim alanında kanlanmada artış olur buna bağlı olarak kıl diplerinde 2-3 gün içinde sivilce benzeri küçük kırmızılıklar olur bu hafif kırmızı görüntü 1-2 haftada kaybolur ve normal görütü oluşur. Ekimden sonra uzamaya devam eden sakal ve bıyık 15. günden sonra makasla kısaltılabilir veya uzatılabilir.Köklerin yeterince tutunması için ilk traş tercihen 1 Ay sonra yapılmalıdır. 2.haftadan sonra ekilen sakal ve bıyığın bir kısmı şok dökülme denilen geçici bir dökülme yaşar. Geçici dökülmeden 4-8 ay sonra dökülenlerin tamamı yeniden çıkar. Kıl kökündeki kalite artışı 2 yıla kadar devam eder.